Intervju med Fredvikas produsent

Årets festival er rett rundt hjørnet. Arenaen er noe vi tenker på året rundt, hver enste dag. Her blir du bedre kjent med produsent Frøydis Holstad Torp og hvilke tiltak Fredvika gjør for å bli en grønnere festival. 

Frøydis Holstad Torp er Fredvikas produsent. I praksis betyr dette at Frøydis jobber med litt av alt, blant annet arena, frivillige, logistikk og transport. Først og fremst er Frøydis glad i arena-produksjon. Hun er opptatt av hvordan arenaen ser ut, hvordan ting flyter - og ikke minst at ting skal fungere optimalt! 

For Fredvikafestivalen er det helt naturlig å sette fokus på klima og miljø. Dette gjør vi gjennom å alltid være på jakt etter nye, bærekraftige løsninger- og velge dem! 

Til tross for at vi fortsatt er en liten festival, har vi som mål å skape engasjement og fremme gode, bærekraftige løsninger både i planleggings- og gjennomføringsfasen. Vi er utrolig stolte over våre leverandører og samarbeidspartnere, nettopp fordi de har det samme verdisettet som oss. Frøydis trekker frem Gjøvik-banen som et eksempel. <<Vi oppfordrer alltid artister, frivillige og ledelsen til å reise kollektivt!>>

Fredvika er en utendørs sommerfestival, og det betyr at vi har et stort ansvar for at naturen har det bra; før, under og etter festival. Vi legger til rette for kildesortering og god avfallshåndtering sammen med våre miljøpartnere. Vi prøver alltid å minimere innkjøp, noe som igjen resulterer i mindre avfall. 

I tillegg velger vi alltid lokale leverandører når vi har mulighet til det. Alt du ser i arenaen er kortreist. Ombruk og gjenbruk preger også festivalen. De fleste møblene du ser på festivalområdet er faktisk lånt, eller gitt til Fredvika som en gave. Det er ganske kult å tenke på!

Velg grønt som besøkende også! Finn ut her hvordan du kan reise kollektiv til Fredvika.