Intervju med bookingansvarlig

Nå nærmer årets musikkfestival seg med stormskritt! Vi har fortsatt flere godbiter å slippe før festivalprogrammet er helt komplett, men i mellomtiden kan du lese mer om årets bookinger her

Guttorm Raa fra Hov sitter i ledelsen, og er bookingansvarlig. Tidligere har Guttorm jobbet i Warner Music i 17 år, hvor de siste ti årene ble tilbrakt i sjefsstolen. Nå jobber han i managementet Little Big Sister, som arbeider med artister som Karpe, Cezinando, Emilie Nicolas og Gabrielle.

I forberedelsene til et nytt festival-år er det mange hensyn å ta. Her forteller Guttorm om noe av det han har tenkt på i det han har booket årets artister til Fredvika; «For meg handler det først og fremst om at dette her er en musikkfestival. Det handler mye mer om musikk enn store navn.»

Fredvika-ledelsen har drøftet og diskutert rundt festivalens musikkprofil fra første dag. Noe av det viktigste, og som står sentralt i arbeidet, er å ha en gjennomført booking. Fredvika skal være en musikkfestival for alle, samtidig vil vi beholde en ung profil på bookingen. 

«Det er alltid et krav om at artistene skal være dritbra live. Det skal jeg ha sett enten selv, opptil flere ganger, eller ha gode betrodde kollegaer som har gjort det.»

guttorm.png

 «Fredvika skal være en musikkfestival for absolutt alle», gjentar Guttorm. Derfor søker vi bredt i musikklandskapet - både når det kommer til artister og sjangre. Etter fjorårets festival var det mange som mente at rocke-sjangeren hadde blitt glemt. I år har vi derfor booket Skambankt og de unge rockeheltene i Brenn.. I år har vi mer hiphop enn i fjor, med både Klovner i Kamp, Isah & Dutty Dior og Snow Boyz.

I tillegg til å være en musikkfestival med en gjennomført booking, har Fredvika et ønske om å være med på å bygge opp nye, lovende artister. Moyka, Emma Steinbakken og Listen to girl er artister som har gjort seg sterkt bemerket det siste året. Jentene representerer en moderne, spennende pop-sjanger.

Allerede nå har Guttorm mange tanker om neste års bookinger. «Vi fortsetter å fronte norsk musikk, men begynner samtidig å se litt mer på artister utenfor landegrensene», sier Guttorm ivrig. «Jeg veldig stolt og fornøyd med det programmet vi har i år», avslutter Guttorm med et stort og bredt smil.

Noen av artistene du vil vite mer om? Les om årets artister her.