KLUBB FREDVIKA 2019

Klubb Fredvika er en after dark session skreddersydd for årets lengste sommernetter. 

Etter fjorårets suksess og julens utsolgte klubb, åpner vi igjen dørene til årets beste klubbopplevelse på Gjøvik! Det blir dansbare DJ-sett, intime dansegulv, leskende lesk og total senkning av skuldre. Dans deg svett med venner, og la deg rive med av kjærlighet til musikk -og til hverandre.

Programmet er allerede klart, og du kan også allerede kjøpe billetter til begivenheten. Vær rask - disse selger som ild i tørt gress.

DEMOKRATISK DANSEGULV

Fredag 21. juni kan du danse deg svett til akkurat den musikken du selv vil høre, i tidenes DJ-battle.

SUSISERKEN

Damene i Susiserken kommer tilbake for å lage fet fest i år også. Misset du det i fjor? Bli med i år!

Transport

Transportmulighetene skal ikke stoppe deg fra å dra på festival. Til Fredvikafestivalen har du gode kollektive muligheter, uansett hvor du reiser fra i landet. Vi vil selvfølgelig oppfordre deg til å reise kollektivt; miljøvennlig, sparsomt og sosialt!

Fredvikafestivalen samarbeider med Opplands Trafikk og Gjøvikbanen, nettopp for at du skal komme deg trygt frem til festivalen på en miljøvennlig måte. Finn den reisen som passer deg best ved hjelp av linkene nedenfor!

BUSSOpplands Trafikk setter opp ekstraruter under festivalen! Det er 7 minutter gangavstand fra Gjøvik skysstasjon til festivalområdet.

fredag
Linje 301, fra Gjøvik skysstasjon mot Kapp, kl. 23.15
Linje 302, fra Gjøvik skysstasjon mot Raufoss, kl. 23.15
Bybuss linje 33, fra Gjøvik skysstasjon mot Øverby kl. 22.45 og kl. 23.45 (retning Østbyhøgda har ordinær avgang kl. 23.15)
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Kopperud/Bjørkebakken kl. 23.45
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Bjørnsveen kl. 22.15 og kl. 23.15

lørdag
Linje 301, fra Gjøvik mot Kapp, kl. 23.15
Linje 302, fra Gjøvik mot Raufoss, kl. 23.15
Bybuss linje 33, fra Gjøvik skysstasjon mot Øverby kl. 22.45 og kl. 23.45 (retning Østbyhøgda har ordinær avgang kl. 23.15)
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Kopperud/Bjørkebakken kl. 23.45
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Bjørnsveen kl. 22.15 og kl. 23.15

Se Opplands Trafikk for komplett ruteoversikt.

TOGGjøvikbanen tar deg fra Oslo til Gjøvik på 2 timer. Det er 7 minutter gangavstand fra Gjøvik skysstasjon til festivalområdet.

PARKERING - Vi har ikke en egen festivalparkering. Nærmeste offentlig parkeringsplass er Huntonstranda. Det er 5 minutter gangavstand fra parkeringsplassen på Huntonstranda til festivalen.

Og folkens, glem ikke at Gjøvik er en sykkelby! Flere millioner kroner er brukt til tiltak som skal gjøre det bedre å være syklist i Gjøvik, og mer er planlagt. Sykler i flere størrelser kan leies på Gjøvikregionen Turistkontor, i tillegg får du gratis lån av hjelm. Turistkontoret holder til i den gamle stasjonsbygningen ved skysstasjonen midt i Gjøvik sentrum. Gjøvik kommune har også gratis utlån av el-sykler til kommunens innbyggere, mer om dette kan du lese mer om her.

Kommer du langveis ifra, har vi et mindre miljøvennlig alternativ til deg; FLY - Nærmeste flyplass er Oslo lufthavn, Gardermoen. Herfra går det flybuss, TIMEkspressen linje 15 kjører deg rett fra Gardermoen til Gjøvik.

Vi danses på Fredvika!

Dagsprogrammet er klart!

Det er fortsatt en stund igjen til festival, og vi har flere godbiter å slippe før vi kan si at årets lineup er helt komplett. Likevel har vi fordelt litt av lineupen på dager og sluppet dagspass for deg som kun ønsker å gå på festival én av dagene!

FREDVIKA_2019_Facebook-event-cover_m-lineup+partnere_dagsprogram-01.png

Av foreløpig lineup mangler Snow Boyz og Isah & Dutty Dior i programmet, og flere artister skal slippes. Følg med og gled deg til festival ved Mjøsa!

Artistslipp & prishopp 1. mai

Hajk; et veloljet musikalsk maskineri full av spilleglede, groove og dynamikk.

Hajks selvtitulerte debutplate skaffet dem bred anerkjennelse langt utenfor Norge. Medier som Line of Best Fit, The Independent og Clash Music kastet seg over bandets særegne og uimotståelige poplåter, og er nå sultne på mer! Oslo-bandet gjør alt i sin makt for å gjennomføre sine ambisiøse ideer i musikken. På den ene siden finner du en blanding av aloge og digitale lyder, tidvis programmerte akkompagnement. På den andre siden står live band, tre lead-vokalister og en håndfull gjestemusikere.

Med Hajk på scenen vil du få oppleve alt fra enkle, men storslåtte ballader til dansbare poplåter. Her blir følelsesregisteret strekt i alle mulige retninger; forbered deg på en spektakulær musikkopplevelse!

FÅ UNGDOMSBILLETTER IGJEN, OG PRISHOPP 1. MAI!

Nå er det veldig få ungdomsbilletter igjen til den nette sum av 795kr. Er du mellom 14 og 26 år, burde du altså hive deg rundt og få kjøpt deg billett. Denne er i samarbeid med Eidsiva. Barn under 14 år kommer inn gratis i følge med voksen.

De ordinære billettene øker også snart, så det gjelder å være kjapp på labben!

🐓earlybird - ute nå - 995kr
🎅🏻julebird - 1. desember - 1095kr

🦆ordinær bird - 1. januar - 1195kr
🦉late bird - 1. mai - 1295kr
🦅walkup bird - 20. juni - 1395kr 

Artistslipp & snart prishopp

DEN USLÅELIGE DUOEN ISAH & DUTTY DIOR TIL FREDVIKA!

FREDVIKA_2019_Artistskin_ISAH&DuttyDior.png

Nitten år gamle Isah (Kaleb Isaac Ghebreiesus) har sluppet låtene «Seint» og «Fantasi», samt singelen «Lollipop» som kom ut i august 2018. Nå om dagen er stjerneskuddet en sentral del av den utsolgte klubbturneen til Karpe; Isah gjester nemlig Karpes siste utgivelse «SAS PLUS/SAS PUSSY».

Dutty Dior er en ekstremt produktiv artist, og er på god vei mot ferdig debutalbum med planlagt slipp senere i år. I mellomtiden ønsket han å gi lytterne en smakebit av det han har jobbet med, via mixtapen «PARA/NORMAl».

Nå er duoen aktuell med «Hallo» som er produsert av Pluto (Chrisander Bo Rønneseth). Gutta har fylt klubbscener rundt om i hele landet, og er nå klare for å lage uforglemmelig god stemning på Fredvika. Ta med gode sko - her blir det mye dansing!

FÅ UNGDOMSBILLETTER IGJEN, OG VI NÆRMER OSS PRISHOPP PÅ ORDINÆRE BILLETTER!

Nå er det veldig få ungdomsbilletter igjen til den nette sum av 795kr. Er du mellom 14 og 26 år, burde du altså hive deg rundt og få kjøpt deg billett. Denne er i samarbeid med Eidsiva. De ordinære billettene øker også snart, så det gjelder å være kjapp på labben!

🐓earlybird - ute nå - 995kr
🎅🏻julebird - 1. desember - 1095kr

🦆ordinær bird - 1. januar - 1195kr
🦉late bird - 1. mai - 1295kr
🦅walkup bird - 20. juni - 1395kr 

Artistslipp & få ungdomsbilletter

BJØRN EIDSVÅG HAR SKREVET EN REKKE UDØDELIGE LÅTER SOM FLERE GENERASJONER HAR ET STERKT FORHOLD TIL. I SOMMER FYLLES FREDVIKA MED EIDSVÅGS NYDELIGE MUSIKK OG KJÆRLIGHET.

FREDVIKA_2019_Artistskin_Bjorn-Eidsvag.png

Med 25 studioalbum og eget hyllestalbum har Bjørn Eidsvåg opparbeidet seg en helt unik posisjon i norsk musikkliv. Bjørn Eidsvåg har siden starten i 1971 etablert seg som en av Norges mest folkekjære artister. Det siste året har Eidsvåg spilt sin aller siste teaterforestillingen av Etterlyst: Jesus, fylt selveste Operaen hele tre ganger, stått på atskillige festivalscener og vært på en omfattende høstturné hvor han har spilt for utsolgte hus over hele landet. Et gjennomgående element i Eidsvågs tekster og musikk er at han ønsker å kommunisere med publikum om alle aspekter ved å være et tenkende menneske. 

Ingenting er som Bjørn Eidsvågs kjente og kjære låter. Bli med på allsang ved Mjøskanten! 

Få ungdomsbilletter igjen!

Nå er det veldig få ungdomsbilletter igjen til den nette sum av 795kr. Er du mellom 14 og 26 år, burde du altså hive deg rundt og få kjøpt deg billett. Denne er i samarbeid med Eidsiva. Ordinære billetter øker også med tiden.

🐓earlybird - ute nå - 995kr
🎅🏻julebird - 1. desember - 1095kr

🦆ordinær bird - 1. januar - 1195kr
🦉late bird - 1. mai - 1295kr
🦅walkup bird - 20. juni - 1395kr 

Rå damer i musikken

Fredvika digger norske artister som utfordrer og utvider den musikalske horisonten her på hjemmebane og i utlandet. 2018 kan på mange måter bli sett på som norske kvinnelige artister sitt musikkår, da det var i fjor de for alvor markerte seg utenlands. I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen ønsker vi å gi en ekstra oppmerksomhet til kvinnelige artister. På Fredvikas line-up finner vi kvinner som gir absolutt alt for musikken; Bli bedre kjent med Monika Engeseth (Moyka), Marie Haetta Isaksen (ISÁK) og Fay Wildhagen her. 

Vi kan med sikkerhet fortelle deg at dette er tre kvinner vi vil se mer av fremover; Med kraftfulle vokaler og energisk tilstedeværelse beviser disse artistene gang på gang at de er født til å stå på scenen! 

MOYKA – Et festfyrverkeri på scenen.

Bak artistnavnet MOYKA finner vi 21-år gamle produsent og singer-songwriter Monika Engeseth. Stjerneskuddet kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har vært bosatt i Bergen de siste årene. Våren 2017 gikk hun sammen med produsent og bestekompis Eirik Hella for å lage elektronisk pop inspirert av store følelser og kontraster. Suggerende trommerytmer møter en vegg av analoge synther i et melodisk og episk lydbilde. I sentrum av det hele står MOYKAs klare og sterke vokal. MOYKAs første ordentlige konsert var under Vill Vill Vest 2018, en opptreden hun gjorde så imponerende at hun straks ble booket til Den hemmelige festen to dager senere. Til tross for at MOYKA er ny i gamet, triller anmeldere femmere på terningen. For en knallstart!

MOYKA slipper debutsingelen sin ’’Colder’’ på selveste kvinnedagen! DET digger vi. Sjekk den ut i Fredvikas spilleliste!

 

Ella Marie Hætta Isaksen (ISÁK) – En helt unik artist.

21-år gamle Ella Marie Hætta Isaksen fra Tana er et av de musikalske høydepunktene Norge har for tiden. I tillegg til å ha et skyhøyt musikalsk talent, blir hun omtalt som <<en fantastisk rollemodell>> av personer som kulturministeren Trine Skei Grande. I 2016 vant Ella Marie Sámi Grand Prix med sin selvskrevne sang «Luoddaearru», og i 2017 vant hun Liet International med samme sang. Det nordnorske bandet ISÁK ble opprettet i 2017, og har siden debuten opplevd en overveldende etterspørsel både i Norge og utlandet. I oktober 2018 vant Ella Marie NRK -programmet Stjernekamp, som for artisten ble en mulighet til å sette samiske artister på kartet. Mari Boine er den samiske artisten som tydeligst har banet veien for den kampen Ella Marie Hætta Isaksen nå har kastet seg ut i.

 

Fay Wildhagen – Et særpreg og en formidlingskunst som må oppleves.

Fay Wildhagen kom som et friskt pust inn i den norske musikkfloraen i 2015. Med albumet Snow ble hun nominert til Spellemannspris og årets nykommer under P3 Gull, og gjorde over 70 konserter rundt om i Norge og i utlandet. I 2016 vant hun Edvard-prisen i klassen Utfordrer for låten «Into the Woods» fra det samme albumet.I september i fjor ga hun ut det etterlengtede oppfølgeralbumet Border. For dette albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen indie/alternativ og årets produsent. Det er sjeldent man vitner til en så vakker og givende konsertopplevelse som det man gjør når Fay Wildhagen står på scenen. Wildhagen møter publikummet på en helt spesiell måte, og den kjærlige atmosfæren er til å ta og føle på.

Vi i Fredvika heier på norske artister- Kvinner og menn, gamle og nye, store og små! Gratulerer så mye med kvinnedagen, og gratulerer med det som skal bli nok et fantastisk musikkår!

Artistslipp

Vi har hatt en heidundranes helg på by:Larm hvor vi har oppdaget nye stjerneskudd, og vi fant råflinke Moyka!

FREDVIKA_2019_Artistskin_MOYKA.png

MOYKA fanger deg i et komplekst univers; Kraftfullt, sårt, vakkert og magisk - alt på samme tid! Bak navnet finner vi 21-år gamle produsent og singer-songwriter Monika Engeseth. MOYKA kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har vært bosatt i Bergen de siste årene. Våren 2017 gikk hun sammen med produsent Eirik Hella for å lage elektronisk pop inspirert av store følelser og kontraster. På scenen stiller hun med et solid mannskap, to på keys, to på kor og trommeslager, som sammen skaper det mektige materialet. Moyka jobber nå med Made Management og Standing Ovation Agency, og er allerede musikkbransjens store snakkis fra Bergen til Los Angeles. Dette må du bare få med deg!

Artistslipp #4

2019 er endelig her, og festivalen vår begynner for alvor å ta form. Plakaten kan allerede friste med artister som Sondre Justad, Skambankt, Fay Wildhagen, ISÁK, brenn. og Snow Boyz. I dag slipper vi ingen ringere enn Klovner i Kamp!

Klovner i Kamp ble startet av Alis og Dr S i 1994, og består i dag av Alis, Fingern og Dansken. Også kjent som Aslak, Thomas og Esben. Bandet ble lagt på is i 2006, men i årene som fulgte fortsatte musikken å spre seg til nye generasjoner av fans. I 2013 skulle klovnene spille en «one night only» på Sentrum Scene, men billettene gikk så kjapt at det måtte settes opp to ekstra konserter. Etter en utsolgt æresrunde med konserter over hele landet har vennskapet blusset opp igjen og klovnene hevder at nå kan alt skje. Også kloning av mennekser. De siste årene har klovner spilt et utvalgt knippe konserter over det ganske land, og overalt hvor klovnene kommer er det fulle hus, fulle mennesker og overflod av kjærlighet.

Artistslipp #3

Det er snart jul, og vi sparer ikke på kruttet. I Fredvika-slipp runde 3 byr vi på den etterspurte rocken med Skambankt og .brenn!

Vi har allerede røpet at Sondre Justad, Fay Wildhagen, Snow Boyz og ISÁK spiller i Mjøskanten sommeren 2019. Før prisen på festivalpasset øker 1. januar, slipper vi ratt to artister til. Vi har lyttet til publikums ønsker, og slipper Skambankt og brenn. i rockens ånd.

FREDVIKA_2019_Artistskin_Skambankt.png
FREDVIKA_2019_Artistskin_brenn.png

I tillegg lager vi fet fest på Friscena 22. desember hvor klubbkonseptet Seksuell styrer spakene. Det blir en helt usaklig, men uimotståelig, blanding av hits som i løpet av en kveld befinner seg delvis på 90-tallet, delvis på tidlig 2000-tall – en fot plantet innenfor RnB, og den andre innen de aller best poplåtene. Det hele toppet med en liten dose av de mest skamløse hiphop-hits man kan tenke seg. Det blir en legendarisk juleklubb – uten tvil.