Alt du trenger å vite

ALT DU TRENGER Å VITE FØR HELGENS FESTIVAL!

BYTT BILLETT TIL BÅND

Er du lur bytter du billetten din til bånd allerede på torsdag, så du kan vandre rett inn på festivalen på fredagen uten å stå i kø!

Torsdag 20. juni finner du oss på CC Gjøvik kl 16-21.
Fredag 21. juni finner du oss på CC Gjøvik kl 10-13, og i Fredvika kl 15-22.
Lørdag 22. juni finner du oss i Fredvika kl 13-22.

KAN JEG KJØPE BILLETT I DØRA?

Det kan du, men vi gjør oppmerksom på at billettprisen stiger i det vi åpner portene til årets festival. Du finner billetter her.

ÅPNINGSTIDER & PROGRAM

Fredag - 15.30 til 23.00
Lørdag - 14.00 til 23.00

Klubb begge dager fra 22.30 til 02.00 på Gjøvik Kultursenter. 

Programmet finner du her.

HVA KAN JEG SPISE OG DRIKKE?

Maten serveres av Heim Gjøvik. Du finner menyen her! Det vil være både vegansk og allergivennlig mat. Vi har et bredt utvalg drikkevarer - allergenvennlig, alkoholfritt og noe for enhver. 

HVORDAN BETALER JEG?

Vi tar kortbetaling og Vipps på Fredvika. Det finnes en kontantkasse i hovedbaren! 

HVORDAN BLIR VÆRET?

Det ser ut til at det blir sol, men delvis skyet begge dagene. Yr melder 20 grader på fredag, og på lørdagen vil det være 19 grader. Temperaturvarselet er noe usikkert - men vi håper selvfølgelig på herlig sommersol.

HVA BURDE JEG TA MED PÅ FESTIVAL?

 • Powerbank

 • Pledd eller sitteunderlag

 • Gode sko

 • Legitimasjon

 • En varm genser - husk at det kan bli kjølig på kvelden

 • Godt humør

HVA KAN JEG IKKE TA MED PÅ FESTIVAL?

 • Alle former for flasker og drikke

 • Medbrakt mat (med mindre du er allergiker og har spesielle behov)

 • Spesielt brannfarlige væsker eller gjenstander

 • Paraplyer

 • Campingutstyr

 • Profesjonelt kamera- og videoutstyr (GoPro-utstyr inkludert)

 • Selfiestang eller lignende

 • Kniver eller andre skarpe gjenstander

 • Bannere og plakater

 • Dyr

TILGJENGELIGHET

Vi godtar ledsagerbevis, og tilrettelegger festivalområdet for rullestoler. Har du spesielle behov eller er det nødvendig med hjelpemidler på området - ta gjerne kontakt med oss på Facebook i forkant eller huk tak i en vakt under festivalen. Vi skal gjøre vårt beste for at du får en så trygg, sikker og god opplevelse som mulig.
 

OVERNATTING

Fredvika tilbyr egen festivalcamp like utenfor festivalområdet. Les mer om campen og dens fasiliteter under CAMP.  Om du er tilreisende og synes at camping er litt for vågalt kan vi anbefale våre to gode partnere på overnatting: Hovdetun og Quality Hotel Strand.

VEIBESKRIVELSE OG KART

Fredvika er et nydelig gressområde med Mjøsutsikt, sentralt i Gjøvik. Med sin sentrale plassering kan du komme til festivalen til fots, med bil eller båt. Fredvika er 10 minutters gange fra tog- og skysstasjonen. 

BUSS - Se Opplands Trafikk for komplett ruteoversikt. 7 min gange til festivalområdet.
TOG - Gjøvikbanen tar deg fra Oslo til Gjøvik på 2 timer. 7 min gange til festivalområdet.
FLY - Nærmeste flyplass er Gardermoen. Herfra går det flybuss til Gjøvik. 
TAXI - Gjøvik Taxi kontakter du på 04711.
PARKERING - Vi har ikke en egen festivalparkering. Nærmeste offentlig parkeringsplass er Huntonstranda - bare 5 minutter gangavstand. 

Planlegg reisen på https://en-tur.no/

ARENAKART2019.png

For besøkende som blir til søndag anbefaler vi å sjekke ut Visit Innlandet for spennende opplevelser i nærområdet.

Lurer du på noe du ikke finner her, send oss en melding på Facebook. Vi gleder oss til å se deg!

 

Thomas Felberg til Fredvika

Thomas Felberg, norsk rockemusiker og programleder, er hanket inn for å lose publikum trygt gjennom begge dager på festivalen, i rollen som konferansier.

thomas.png

Med sitt brennende engasjement for musikk, vil Thomas Felberg kunne introdusere festivalens artister på et kunnskapsrikt, kreativt og fengslende vis. I tillegg kjører Felberg en artig Kahoot-quiz for både store og små på fredagen.

Felberg er kjent for å sitte i ekspertpanelet på NRK-programmet Stjernekamp sammen med Mona B. Riise. Han har også jobbet som programleder i NRK P13 med musikkprogrammet Felbergs loft, og i NRK-quizen Tidsbonanza. Han er en energibombe med kunnskap, god musikksmak og innlevelse. 

«Vi er veldig glade for at Thomas Felberg kommer til Gjøvik og Fredvikafestivalen for å være festivalens konferansier i år. Vi hadde ikke konferansier i fjor, og personlig savnet jeg det og synes det er noe som passer seg godt på en festival.» sier bookingsjef Guttorm Raa.

«Thomas er en personlighet folk kjenner, han har enorm musikkunnskap og respekt blant artister. Å ha Thomas på plass for å kunne informere festivalpublikummet underveis og ikke minst introdusere artistene har jeg veldig tro på, både for publikum og artistenes del. Vi booker kvalitet! Flere artister som folk kjenner godt, men også ting som ikke er allment kjent enda, og det å bli presentert på en informativ og hyggelig måte før artistene går på scenen vet jeg at veldig mange musikere setter stor pris på. Da er også publikum klare og står foran scenen når artisten begynner å spille i stedet for å bruke halve første låt på å plassere seg. Publikummet som ikke vet så mye om brenn. akkurat nå, kan gå hjem og huske at det fantastiske rockebandet de så faktisk heter brenn., at de er fra Romerike, skal spille Roskilde (som også har konferansier) og Øya og heter Edward og Rémy.»

Kun 2 dager igjen til festival!

Kunst på festivalområdet

I år kan du få kreativt påfyll på Fredvikafestivalen!

De tre Gjøvikenserne Julian Karlsen, Christian Husan og Henrik Mikkelsgård bor i Oslo og har de siste årene laget og stilt ut kunst gjennom sitt eget omstreifende gallerikonsept Lyssky og på kunstfestivalen Collective

Gallerikonsept Lyssky er et pop-up galleri som fasiliterer for unge ukjente kunstnere og musikere i Oslo. Konseptet gir kunstnere, designere og musikere fritt spillerom til å vise og spille akkurat det de føler for, med hensikt å skape en god atmosfære, fremme kultur og ikke minst hjelpe kreative sjeler. 

Årets festivalområde får et eget utstillingsområde hvor de tre vennene viser malerier og grafisk kunst! Les mer om dem her.

henrik.png

Henrik Mikkelsgård (f. 1989) bor og arbeider i Oslo. Hans praksis tar opp sosiale og individuelle aspekter av hverdagen der billedkunsten er en plattform for personlige fortellinger og erfaringer. Arbeidene hans har tidligere blitt vist ved en rekke gruppeutstillinger i Oslo.

Julian Karlsen har en allsidig og innholdsrik bakgrunn innen visuelle uttrykk. Han jobber primært med pensel, men har også kvalifikasjoner innen arkitektur og en årrekke med illustrasjon og tegning. Penselstrøkene hans illustrerer alt fra de vakreste kvinnelige silhuetter til dystopi og mani. Selv liker han å utfordre faget sitt mest mulig og er veldig dyktig til å eksprimentere med ulike teknikker, materialer og flater.

Foto: Anders Giæver

julian.png

Christian Hovda Husan er en digital kunstner som føyer seg inn i en større diskurs der unge designere og illustratører bruker en psykedelisk og dystopisk språkføring. Med en fleksibel bakgrunn og bachelor i grafisk design jobber Christian i stor grad med kollasjer, grafikk og foto i figurative sammensetninger som fusjonerer futurisme, typografi og virkelighetsflukt. Han er sanselig, eksperimentell og innehar sterke grafiske kvaliteter, varierende teksturer og fargesammensetninger som bidrar til hans særegne stil.    

Partnere som bidrar til byliv og bygging av festival

Vi ønsker å skape fantastiske festopplevelser for folk fra Gjøvik og Innlandet. På denne veien holder det ikke bare med en gjeng entusiaster med kjærlighet for Gjøvik. Vi trenger solide støttespillere med klokskap og evne til langsiktig tenkning. Vi i Fredvikafestivalen har vært så heldige at vi har truffet næringslivsledere med samme perspektiv som oss fra dag én.

Gjøvik kommune har vært veldig positive overfor dette prosjektet, og vi setter så stor pris det gode samarbeidet og støtten fra både politikere og ansatte. Kommunen viser seg som en raus partner både når det kommer til bruk av festivalområdet, Gjøvik Kultursenter og som rådgivere og tilretteleggere. Oppland Fylke har også bidratt positivt fra starten. Nettverksforeningen Byen Vår Gjøvik har en superentusiastisk stab som alltid minner oss på at festivalen er viktig for Gjøvik, og de flinke folka bidrar med masse gode råd.

Eidsiva var en av de aller første som signerte en partneravtale med festivalen, og de er Fredvikas generalsponsor ut 2020, minst. For en nystartet festival betyr det mye å ha dette solide konsernet i ryggen. Lokalbanken Totens Sparebank er vår bank, og de har på samme tid inntatt en solid posisjon som partner. Dette er en bank med Gjøvik- og Totens DNA i hele sin organisasjon. Det passer oss perfekt.

I tillegg til disse to kanonene har vi med oss så godt som alle partnerne fra første år: Ali Kaffe, CC Gjøvik, Kobolt Trykkeri, Mylift, Regnskapsconsult, Ringnes, Quality Hotel Strand, Svanen Service, Vy Gjøvikbanen, Hovdetun og Østlandet Gjenvinning. Disse selskapene bidrar med økonomi, kapasitet, kompetanse og utstyr. Nye av året er Bilia, Meca, Oppland Arbeiderblad, Opplandstrafikk, Optimera / Montér, PSS Securitas og våre gode naboer Steinerskolen, Gjøvik og Toten.

Helt fra starten har vi hatt et ønske om å lage denne festivalen sammen med og for byen. I vinter inviterte vi derfor medlemmene i Gjøvik Handel- og Næringsforening, aktørene på CC og utelivsaktører til et bredt samarbeid. Disse kommer vi til å presentere i en egen sak.

Vi vil benytte anledningen til å takke for støtten, og oppfordre festivalgjestene våre til å kjøpe varer og tjenester hos partnerne våre. De bidrar til nye prosjekter som gir mer liv til byen og området!

Intervju med Fredvikas produsent

Årets festival er rett rundt hjørnet. Arenaen er noe vi tenker på året rundt, hver enste dag. Her blir du bedre kjent med produsent Frøydis Holstad Torp og hvilke tiltak Fredvika gjør for å bli en grønnere festival. 

Frøydis Holstad Torp er Fredvikas produsent. I praksis betyr dette at Frøydis jobber med litt av alt, blant annet arena, frivillige, logistikk og transport. Først og fremst er Frøydis glad i arena-produksjon. Hun er opptatt av hvordan arenaen ser ut, hvordan ting flyter - og ikke minst at ting skal fungere optimalt! 

For Fredvikafestivalen er det helt naturlig å sette fokus på klima og miljø. Dette gjør vi gjennom å alltid være på jakt etter nye, bærekraftige løsninger- og velge dem! 

Til tross for at vi fortsatt er en liten festival, har vi som mål å skape engasjement og fremme gode, bærekraftige løsninger både i planleggings- og gjennomføringsfasen. Vi er utrolig stolte over våre leverandører og samarbeidspartnere, nettopp fordi de har det samme verdisettet som oss. Frøydis trekker frem Gjøvik-banen som et eksempel. <<Vi oppfordrer alltid artister, frivillige og ledelsen til å reise kollektivt!>>

Fredvika er en utendørs sommerfestival, og det betyr at vi har et stort ansvar for at naturen har det bra; før, under og etter festival. Vi legger til rette for kildesortering og god avfallshåndtering sammen med våre miljøpartnere. Vi prøver alltid å minimere innkjøp, noe som igjen resulterer i mindre avfall. 

I tillegg velger vi alltid lokale leverandører når vi har mulighet til det. Alt du ser i arenaen er kortreist. Ombruk og gjenbruk preger også festivalen. De fleste møblene du ser på festivalområdet er faktisk lånt, eller gitt til Fredvika som en gave. Det er ganske kult å tenke på!

Velg grønt som besøkende også! Finn ut her hvordan du kan reise kollektiv til Fredvika.

Intervju med bookingansvarlig

Nå nærmer årets musikkfestival seg med stormskritt! Vi har fortsatt flere godbiter å slippe før festivalprogrammet er helt komplett, men i mellomtiden kan du lese mer om årets bookinger her

Guttorm Raa fra Hov sitter i ledelsen, og er bookingansvarlig. Tidligere har Guttorm jobbet i Warner Music i 17 år, hvor de siste ti årene ble tilbrakt i sjefsstolen. Nå jobber han i managementet Little Big Sister, som arbeider med artister som Karpe, Cezinando, Emilie Nicolas og Gabrielle.

I forberedelsene til et nytt festival-år er det mange hensyn å ta. Her forteller Guttorm om noe av det han har tenkt på i det han har booket årets artister til Fredvika; «For meg handler det først og fremst om at dette her er en musikkfestival. Det handler mye mer om musikk enn store navn.»

Fredvika-ledelsen har drøftet og diskutert rundt festivalens musikkprofil fra første dag. Noe av det viktigste, og som står sentralt i arbeidet, er å ha en gjennomført booking. Fredvika skal være en musikkfestival for alle, samtidig vil vi beholde en ung profil på bookingen. 

«Det er alltid et krav om at artistene skal være dritbra live. Det skal jeg ha sett enten selv, opptil flere ganger, eller ha gode betrodde kollegaer som har gjort det.»

guttorm.png

 «Fredvika skal være en musikkfestival for absolutt alle», gjentar Guttorm. Derfor søker vi bredt i musikklandskapet - både når det kommer til artister og sjangre. Etter fjorårets festival var det mange som mente at rocke-sjangeren hadde blitt glemt. I år har vi derfor booket Skambankt og de unge rockeheltene i Brenn.. I år har vi mer hiphop enn i fjor, med både Klovner i Kamp, Isah & Dutty Dior og Snow Boyz.

I tillegg til å være en musikkfestival med en gjennomført booking, har Fredvika et ønske om å være med på å bygge opp nye, lovende artister. Moyka, Emma Steinbakken og Listen to girl er artister som har gjort seg sterkt bemerket det siste året. Jentene representerer en moderne, spennende pop-sjanger.

Allerede nå har Guttorm mange tanker om neste års bookinger. «Vi fortsetter å fronte norsk musikk, men begynner samtidig å se litt mer på artister utenfor landegrensene», sier Guttorm ivrig. «Jeg veldig stolt og fornøyd med det programmet vi har i år», avslutter Guttorm med et stort og bredt smil.

Noen av artistene du vil vite mer om? Les om årets artister her.

KLUBB FREDVIKA 2019

Klubb Fredvika er en after dark session skreddersydd for årets lengste sommernetter. 

Etter fjorårets suksess og julens utsolgte klubb, åpner vi igjen dørene til årets beste klubbopplevelse på Gjøvik! Det blir dansbare DJ-sett, intime dansegulv, leskende lesk og total senkning av skuldre. Dans deg svett med venner, og la deg rive med av kjærlighet til musikk -og til hverandre.

Programmet er allerede klart, og du kan også allerede kjøpe billetter til begivenheten. Vær rask - disse selger som ild i tørt gress.

DEMOKRATISK DANSEGULV

Fredag 21. juni kan du danse deg svett til akkurat den musikken du selv vil høre, i tidenes DJ-battle.

SUSISERKEN

Damene i Susiserken kommer tilbake for å lage fet fest i år også. Misset du det i fjor? Bli med i år!

Transport

Transportmulighetene skal ikke stoppe deg fra å dra på festival. Til Fredvikafestivalen har du gode kollektive muligheter, uansett hvor du reiser fra i landet. Vi vil selvfølgelig oppfordre deg til å reise kollektivt; miljøvennlig, sparsomt og sosialt!

Fredvikafestivalen samarbeider med Opplands Trafikk og Gjøvikbanen, nettopp for at du skal komme deg trygt frem til festivalen på en miljøvennlig måte. Finn den reisen som passer deg best ved hjelp av linkene nedenfor!

BUSSOpplands Trafikk setter opp ekstraruter under festivalen! Det er 7 minutter gangavstand fra Gjøvik skysstasjon til festivalområdet.

fredag
Linje 301, fra Gjøvik skysstasjon mot Kapp, kl. 23.15
Linje 302, fra Gjøvik skysstasjon mot Raufoss, kl. 23.15
Bybuss linje 33, fra Gjøvik skysstasjon mot Øverby kl. 22.45 og kl. 23.45 (retning Østbyhøgda har ordinær avgang kl. 23.15)
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Kopperud/Bjørkebakken kl. 23.45
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Bjørnsveen kl. 22.15 og kl. 23.15

lørdag
Linje 301, fra Gjøvik mot Kapp, kl. 23.15
Linje 302, fra Gjøvik mot Raufoss, kl. 23.15
Bybuss linje 33, fra Gjøvik skysstasjon mot Øverby kl. 22.45 og kl. 23.45 (retning Østbyhøgda har ordinær avgang kl. 23.15)
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Kopperud/Bjørkebakken kl. 23.45
Bybuss linje 34, fra Gjøvik skysstasjon mot Bjørnsveen kl. 22.15 og kl. 23.15

Se Opplands Trafikk for komplett ruteoversikt.

TOGGjøvikbanen tar deg fra Oslo til Gjøvik på 2 timer. Det er 7 minutter gangavstand fra Gjøvik skysstasjon til festivalområdet.

PARKERING - Vi har ikke en egen festivalparkering. Nærmeste offentlig parkeringsplass er Huntonstranda. Det er 5 minutter gangavstand fra parkeringsplassen på Huntonstranda til festivalen.

Og folkens, glem ikke at Gjøvik er en sykkelby! Flere millioner kroner er brukt til tiltak som skal gjøre det bedre å være syklist i Gjøvik, og mer er planlagt. Sykler i flere størrelser kan leies på Gjøvikregionen Turistkontor, i tillegg får du gratis lån av hjelm. Turistkontoret holder til i den gamle stasjonsbygningen ved skysstasjonen midt i Gjøvik sentrum. Gjøvik kommune har også gratis utlån av el-sykler til kommunens innbyggere, mer om dette kan du lese mer om her.

Kommer du langveis ifra, har vi et mindre miljøvennlig alternativ til deg; FLY - Nærmeste flyplass er Oslo lufthavn, Gardermoen. Herfra går det flybuss, TIMEkspressen linje 15 kjører deg rett fra Gardermoen til Gjøvik.

Vi danses på Fredvika!