Søknadsskjema for 2020 kommer på vårparten!

Visste du at Fredvika-festivalen baserer seg på 100% frivillighet? Derfor er vi avhengig av verdens beste frivillige for å kunne fortsette å lage festival. Har du lyst til å være en del av sommerens fineste musikkfestival?

HVORFOR BØR JEG VÆRE FRIVILLIG?

Som frivillig på Fredvikafestivalen er du en del av et maskineri hvor alle jobber frivillige – til og med festivalsjefen. Du vil få muligheten til å jobbe i et dynamisk arbeidsmiljø, der vi i fellesskap løser oppgaver som må gjøres for at festivalen skal kunne bli arrangert. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, det viktigste for oss er at du har et godt smittende humør og en iherdig arbeidsinnsats.

Alle frivillige på Fredvika får festivalpass, gratis plass på camp hvis det trengs, en nydelig Fredvika t-skjorte, mat på jobb, hyggelig grillfest sammen med alle de andre frivillige og en rekke nye, fine bekjentskap.

NB! For å jobbe som frivillig på Fredvika må du ha fylt 16 år. Har du lyst til å jobbe i bar og som vertskap må du ha fylt 18 år.

SOM FRIVILLIG; HVA FORVENTES DET AV MEG?

Som frivillig på festivalen vil du fungere som en Fredvika-ambassadør, derfor er det enkelte forventninger som stilles til deg. Som frivillig forventes det at du følger fastsatt vaktplan og møter presist til arbeidsøkten. I tillegg til dette krever vi at du er rusfri på jobb og at du er hjelpsom og imøtekommende ovenfor publikum, andre frivillige og administrasjonen.

Gjør deg kjent med frivilligkontrakten vår, der presiserer vi pliktene og godene som frivillig på Fredvikafestivalen. Denne signeres i frivilligregistreringen.

Hvordan fungerer ARBEIDSTIDEne?

Arbeidstidene varierer i forhold til de forskjellige oppgavene. Noen arbeider før og eventuelt etter festivalen, da kommer du til å jobbe to fulle dager. Under festivalen jobber du én lang dag eller to kortere vakter. Det største behovet for frivillige ligger under selve festivalen, men vi trenger også flinke folk før og etter.

Arbeidstider vil bli avtalt med frivilligteamet eller gruppelederen din i god tid før festivalen. Er du i tvil om arbeidstidene passer inn i timeplanen din må du gjerne sende oss en e-post, så finner vi en løsning.

Hva kan jeg jobbe med på fredvika?

For å få festivalen på beina trenger vi hjelp til både stort og smått; Alt fra kaffekoking og søppelplukking til rigging og kjøring. Nedenfor finner du en kort beskrivelse av hver arbeidsgruppe. Har du en spesiell kompetanse eller et ønske om å jobbe med noe som ikke er beskrevet under? Send inn en søknad og skriv litt om deg selv og din erfaring.

VERTSKAP (18+)

Her er du festivalens vertskap på området. Du skal sjekke bånd på gjestene når de skal inn på festivalen, og være vakt på forskjellige poster så ingen publikummere havner på avveie. Oppgaven din er, i samarbeid med profesjonelt vakthold, å passe på at alle gjestene har det sikkert, trygt og trivelig på Fredvikafestivalen. Du må være over 18 år for å jobbe som vertskap.

BAR (18+) (FULLT)

I baren selges det forfriskninger til glade musikkhjerter med utsikt over Mjøsa. Serviceinnstilte og positive folk er viktig for en velfungerende bar. I perioder kan det bli hektisk, men sammen med resten av bargjengen skal det være hyggelig både foran og bak disken. Om du har tidligere erfaring fra servering er det helt supert, men det er ikke en forutsetning. Her får du den nødvendige opplæringen som trengs på begynnelsen av dagen. Du må ha fylt 18 år for å jobbe i bar.

MILJØ

På miljø sørger du for å holde festivalområdet rent og hyggelig. Dette gjelder både før, under og etter festivalen. Denne gruppa er viktig for alles trivsel i Fredvika, og gjør samtidig en god innsats for at avfallet sorteres på riktig måte. Fellesskap for et rent festivalområde er viktige stikkord, og her er det bra å ha med positive folk på laget!

BILLETT/AKKREDITERING  

Som frivillig i denne gruppen er du gjerne det første møtet publikum har med festivalen. Du vil jobbe med salg av billetter og bytting av billett mot bånd. Det kan bli noen hektiske perioder, så det er viktig at du har sans for orden, kan holde tunga rett i munn og at du møter alle med et smil!

TRIVSEL/CATERING

Vi vil at skal alle våre frivillige på Fredvika skal være mette og glade! Her kommer trivsel- og catering inn som en superviktig gruppe. Her sørger du for måltider, sjokolade og kaffe til alle de frivillige som jobber. Jobben er å ta vare på de andre og sørge for at stemningen er på topp. Siden vi satser på strålende solskinn blir det kanskje nødvendig med litt ekstra solkrem til de som jobber ute i sola?

POTET

Som potet står du klar til å hjelpe til der det trengs under festivalen. Det kan være å hjelpe til ved behov på noen av de øvrige gruppene eller å løse andre oppgaver som oppstår underveis. Her trenger vi derfor deg som mestrer varierte arbeidsoppgaver og som tar utfordringer på strak arm.

TRANSPORT

For å få alt til å gli på skinner trenger vi flinke folk med førerkort som kan kjøre/hente/bringe. Det vil være noe varetransport og noe frakt av kule folk.  Her er det en fordel om du er lokalkjent! Vi trenger i tillegg noen som kan bistå sjåførene og hjelpe til der det trengs. I denne gruppa er du en viktig brikke i logistikk-kabalen!

ARENA

Dette er gruppa som jobber med både opprigg og nedrigg av festivalarenaen. Her trengs det handy folk som kan løfte tungt, og som gjerne har erfaring fra enten bæring av gjerder eller snekring av større og mindre prosjekter. Husk å kle deg etter forholdene og med gode sko. Arenagruppa jobber før og etter festivalen.

Camp

Frivillige på camp går ut på å hjelpe innkvartere camp-beboere. Holde området hyggelig og ryddig, være serviceinnstilt for beboerne, og hjelpe med eventuelle små oppgaver og spørsmål som vil dukke opp underveis. I campen vil vi ha et felles areal hvor du som frivillig vil ha base på din vakt. Målet er å skape en koselig og trivelig camp, hvor alle skal trives å ville chille.

DEKOR (fullt)

Til dekorgruppa ønsker vi oss deg som er nevenyttig og opptatt av å skape et hyggelig festivalområde. Her skal det bygges ting og boder, lages skilt og dekorere ulike steder rundt Fredvika. Både fysisk arbeid, et øye for detaljer og evne til å finne gode og kreative løsninger er verdifullt i denne gruppa.

ANNET

Hvis du har egne avtaler eller spesielle interesser vil vi gjerne vite om dette. Fredvika skal være en festival for ALLE!

 

HAR DU SPØRSMÅL TIL OSS?

Lurer du på noe? Send en epost til frivillig@fredvika.no så svarer vi deg så fort vi kan!